DQPage Home   |   Idéer   |   Profil   |   Kontakt

Profil

Mona Elisabeth Pedersen
Aalborg
Oprindelig uddannet lærer og kunstterapeut, nu psykolog og kunstner.

”Siden 1983 har jeg interesseret mig for at lave billeder. Først som akvarel, senere akrylmaling og collage. Det at lave billeder bliver for mig en proces, hvor jeg dels har en fordybelse og dels indgår i en dialog med billedet.

Da jeg først startede med at lave billeder, måtte jeg erkende, at det var en helt ny verden, der åbnede sig. Det at begynde at opdage detaljer i omgivelserne, som jeg før bare var gået forbi upåagtet, gav en helt ny oplevelse af sammenhænge, rum og perspektiver – for slet ikke at tale om farver. Verden viste sig at være mere mangfoldig og farverig, end jeg havde drømt om, og jeg gik på opdagelse indenfor farver, former og kompositioner, og lod mig opsluge af at eksperimentere og lege med pensler og palet.

Siden gik jeg over til at arbejde med collage, og gennem de seneste år, har jeg mere og mere bevæget mig over i decoupage, der er en blandingsteknik mellem collage og oliemaleri.

Jeg maler mine billeder på lærred, lader mig inspirere af de motiver jeg finder, fortrinsvist i naturbøger og blade. Også egne fotografier kan indgå i billedet. Jeg omskaber det eksisterende billede, og tilføjer nyt, hvorved der skabes et helt nyt billede.

Et sådant billede kan ikke planlægges på forhånd – ud over at jeg kan have en idé om hvilket tema, det drejer sig om. Det er som regel altid naturen, der inspirerer mig – fx som jeg har oplevet den i Island og Grønland, men også andre steder i verden har givet min fantasi vinger. Har jeg ikke oplevet stedet selv, er det som regel min drøm om stedet, der inspirerer mig.

Uendelighedssymbolet, livets cirkel, indgår ofte som en påmindelse om det cykliske i alle processer. Broncealdersymboler, som fx fra helleristningerne i Bohuslén i Sverige og indianske motiver, kan være et eksempel herpå.

Mine billeder skaber ofte sig selv, forstået på den måde, at jeg ikke bevidst planlægger dem. Jeg maler dem ud fra en øjeblikkelig stemning, således at de bliver fabulerende. Billederne kalder på fantasi og forestillingsevne, og har man lyst, kan man gå på opdagelse og eventyr i dem.